Dictionary of Northern Mythology by Rudolf Simek.

Jeg har flere opslagsværker om nordisk mytologi, men det er faktisk kun Simeks jeg bruger når jeg skal slå noget op hurtigt.

Simek er professor i Tyske studier på universitetet i Bonn. Han har oversat mange af de islandske sagaer til tysk og skrevet over 10 bøger om nordisk og germansk mytologi. Det kan man se på ” Dictionary of Northern Mythology”. Der er flere opslagsord end nogen anden opslagsbog jeg har brugt. Ud over de almindelige kendte navne har han også specielle navne, som f.eks. navne på germanske guder som kun findes på romerske inskriptioner.  Hvert opslag har en oversættelse af ordet/navnet, en tekst der kan fylder fra en linje til flere sider alt efter den viden vi har om navnet/ordet. Der kan også være gengivet forskellige teorier om det opslagsordet hentyder til og der er ofte henvisninger til vigtige artikler om det emne opslaget omhandler.

Det eneste man skal vende sig til er at ordene gengives på originalsprog eller med engelsk stavemåde (dog ikke med det fjollede a som 1800-tallets engelske oversætte tilføjede nogle navne for at få dem til at ligne græske navne noget mere som i Valhalla, Frigga og Hela, dem er vi forskånet for som opslagsord).

Som sagt en uundværlig bog for enhver som beskæftiger sig med nordisk mytologi.

Bogen er oversat fra den tyske ”Lexicon der germanischen Mythologie” fra 1984.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *