A practical Heathen guide to Asatru af Patricia M. Lafayllve

Bogen er en god “begynderbog”, men skal dog være klar over at den er baseret på den moderne amerikanske forståelse af Asatro. Jeg kan kun anbefale at man også orienterer sig i det danske asatro-miljø som dansk asatroende. Det kan f.eks. ske i en af de godkendte trossamfund som Harreskov Blotgilde eller Forn Sidr, det kan ske gennem lokale blotgrupper eller facebooksider som Asatro Samling.

Bogen er skrevet i et forståeligt engelsk. Den gennemgår alle de koncepter vi støder på når vi bevæger os rundt på de engelsksprogede sider på de forskellige sociale medier og derved er den god, både for begynderen og den der er mere kendt med det danske asatro-miljø.

Alle emnerne i bogen er fint og simpelt beskrevet og det fine i denne bog er at hvert kapitel efterfølges af små øvelser man kan lave som enkeltindivider og i blótgrupper. Desuden er den sidste femtedel af bogen afsat til eksempler på ritualer og blót. Dog skal man som sagt orientere sig i det danske miljø hvis man vil kende til den danske måde at blóte på.

Disclaimer: Både jeg og Patricia er medlem af den amerikanske asatro organisation The Troth og jeg har et meget positivt indtryk af hende om person. Dog læste jeg bogen før jeg lærte hende rigtigt at kende og min holdning til bogen har ikke ændret sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *